Liesbeth te Boekhorst

De Engelse koninklijke familie

0  comments

In de tijd dat ik in Londen verbleef, heb ik een aantal keer de Engelse koninklijke familie gezien. Of leden ervan. Altijd een bijzondere belevenis. Waar ik ze heb gezien?

Trooping the Colours

Deze ceremonie wordt gehouden ter ere van de officiële verjaardag van de Britse vorst. Het vindt plaats op de zaterdag voor of na 10 juni. De koningin gaat dan per koets over The Mall naar Horse Guards. Daar is de ceremonie dat de vlaggen (‘kleuren’) van de verschillende troepen worden aangeboden aan de vorst. Naast de koningin zie je ook haar familieleden langsgaan, in een koets of te paard. De ceremonie duurt een uur, en dan gaat iedereen weer terug naar het paleis. Ik heb dit drie keer mogen meemaken, erg leuk!

Engelse-koninklijke-familie

De Engelse koninklijke familie in 2012

2012 was het 60-jarige kroningsjubileum van Elizabeth. Natuurlijk waren er diverse activiteiten rondom deze gebeurtenis gepland. Ik heb er veel van gezien, van de vloot met de Gloriana over de Theems tot het concert in het park. Ook heb ik de Queen, Charles, Camilla, William, Kate en Harry gezien op het balkon. En uit volle borst ‘God Save The Queen’ meegezongen!

Park Lane

Op de hoek van Park Lane met Marble Arch zijn diverse bushaltes. Ik heb er vaak gestaan om op de bus naar huis te wachten. Een aantal keren heb ik een koninklijke auto langs zien gaan, op weg naar Buckingham Palace. Eén keer zelfs met een vriendelijk zwaaiende prins Philip op de achterbank.

In het wild

Als je de hele dag door Londen zwerft, kan het maar zo zijn dat je ze tegenkomt. Zo liep ik een keer langs de achterzijde van St Paul’s Cathedral, kwam prins Charles naar buiten. De leden van het Engelse koninklijk huis zijn best wel actief met afspraken in de stad. Wil je ze ook een keer tegenkomen? Je kunt hier hun agenda’s bekijken.


Tags


Ontdek mijn andere blogs

Het moedertaalprincipe

Het moedertaalprincipe

Henry VIII’s codpiece

Henry VIII’s codpiece
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>