Liesbeth te Boekhorst

Harry Potter in Londen

0  comments

Sporen van Harry Potter in Londen

Waar kun je sporen van Harry Potter in Londen vinden? Je kunt verschillende walks boeken. Die worden begeleid door zeer enthousiaste gidsen, die veel te vertellen hebben over dit fenomeen. Maar als je zelf op onderzoek wilt gaan, volgen hieronder een aantal tips!

De Millenium Bridge

De Millenium Bridge, die de Theems overspant tussen Tate Modern en St Paul’s Cathedral, is natuurlijk bekend uit de film Harry Potter en de Halfbloed Prins. Deze brug stort in het begin van de film in elkaar. Ga je een paar bruggen verder naar het oosten, dan vind je ten noorden van de Theems The Monument. Deze zuil staat er ter herinnering van de Grote Brand in 1666. Boven op de zuil staat een vergulde ketel met vuur, die model zou hebben gestaan voor de Vuurbeker.

Leadenhall Market

Loop door naar Leadenhall Market. Deze Victoriaanse overdekte markt is een van de plaatsen die is gebruikt om de Wegisweg te verbeelden. De deur van een van de pubs in de Bull’s Head Passage was de deur van de Lekke Ketel in de Steen der Wijzen. Maar voor mij is de echte Wegisweg een straatje dat Cecil Court heet. Dit is een zijstraatje van Charing Cross Road, iets voorbij Garrick Theatre. Het is een smal straatje met Victoriaanse winkeltjes waar voornamelijk antieke boeken en geografische kaarten worden verkocht. Er is ook een winkeltje waar oud geld wordt verkocht, en daar kun je ook 'Harry Potter'-bankbiljetten kopen.

King's Cross / St Pancras

Natuurlijk kan Platform 9¾ in King's Cross Station niet ontbreken. Je vindt het platform achterin bij de toiletten. Bereid je voor op een spektakel. Als het meevalt staan er tientallen, maar soms ook honderden mensen in een lange rij keurig te wachten tot het hun beurt is om op de foto te mogen, gemaakt door een professionele fotograaf, bij het bordje 'Platform 9¾', terwijl je zogenaamd een trolley met koffers door de muur duwt. Er is daar ook een Harry Potter-winkel waar je van alles van Harry Potter kunt kopen, van boeken tot tassen, van kleding tot spellen, en van sieraden tot snoepgoed. Wandel even door naar het ernaast gelegen St Pancras Station. Dit sprookjesachtige neogotisch station dat in de films is gebruikt als treinstation.

Mocht je dan nog niet genoeg hebben van Harry Potter, dan kun je in Leavesden buiten Londen de Warner Bros. Studios bezoeken. Kijk voor meer informatie hierover op www.wbstudiotour.co.uk.


Tags


Ontdek mijn andere blogs

Henry VIII’s codpiece

Henry VIII’s codpiece

De koninginnen van Fleet Street

De koninginnen van Fleet Street
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>