Liesbeth te Boekhorst

Museumschip de Golden Hinde

0  comments

Ik wilde altijd al het liefst werken bij een museum in Londen. Dat is me gelukt! In 2012 heb ik een aantal maanden als vrijwilliger gewerkt bij de Golden Hinde. Dit is een replica van het schip waarmee Sir Francis Drake van 1577 tot 1580 als eerste rond de wereld voer. Het schip ligt aan de zuidoever van de Thames, naast de London Bridge. Het is niet alleen tot in detail een kopie van het oorspronkelijke schip. Aan boord zie je ook acteurs gekleed in 16e eeuwse kostuums, die allerlei scènes naspelen.

Museumschip-de-Golden-Hinde

Wardrobe mistress

Voor groepen (school)kinderen zijn er bij het schip eenvoudige setjes kleding uit de Tudor-periode beschikbaar. Mijn eerste taak op het schip was om die kleding te repareren. Want tientallen keren aan- en uittrekken levert nou eenmaal losse naadjes en scheuren op. Daarna heb ik er verschillende andere taken opgepakt. Dat varieerde van het invoeren van personeelsgegevens tot het versieren van het schip voor een speciaal feest. 

Badges voor de medewerkers van het schip

Vervolgens moest ik naambadges voor alle medewerkers maken. Als je in de City werkt, is het normaal dat je met een badge van het bedrijf waar je werkt rondloopt, omdat je anders het gebouw niet binnenkomt. Ik ging altijd met de metro naar het station Monument naar het werk, en liep dan London Bridge over naar het schip. Iedereen die mij tegemoetkwam, liep van London Bridge Station naar de City toe op weg naar zijn of haar werk. En iedereen had een badge om. Ik was zo trots dat ik daartussen liep, met mijn eigen badge! 

Tudor-jaarmarkt op het museumschip

Het schip draaide voornamelijk op vrijwilligers. Daarom was er, volgens mij, altijd een gezellige, ontspannen sfeer. Op een bepaald moment was er een aantal dagen een ‘Elizabethan Fayre’ op het schip, een soort jaarmarkt uit de Tudor-tijd. Mijn taak was het verkopen van eigengebakken (niet door mij) cakejes en taart. Daarnaast, vreemd genoeg, verkocht ik ook plantjes van een kraam van de iets verderop gelegen Borough Market.

Nog steeds loop ik elke keer als ik in Londen ben even langs het schip. In het begin ben ik nog een paar keer bij ze op theevisite geweest. Helaas werkt er nu niemand meer uit mijn tijd.


Tags


Ontdek mijn andere blogs

Het moedertaalprincipe

Het moedertaalprincipe

Henry VIII’s codpiece

Henry VIII’s codpiece
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>