Liesbeth te Boekhorst

Wimbledon – Iconisch tennistoernooi

0  comments

Wimbledon – Een iconisch sportevenement

Wimbledon is een van de meest iconische sportevenementen van Groot-Brittannië. Als je niet rijk en/of beroemd bent, is het bijna onmogelijk om aan kaartjes voor Centre Court, Court 1 of Court 2 te komen. Je moet ze namelijk al ver van tevoren aanvragen, en je moet er uitgeloot voor worden. Maar het is de moeite waard om op de dag zelf naar Wimbledon te gaan. Je kunt dan informeren of er kaartjes beschikbaar zijn die zijn teruggegeven.

In de wachtrij

Daarvoor staan de echte diehards dagenlang in de rij. Als je dat probeert wanneer het toernooi net begonnen is, in de eerste paar dagen, heb je kans dat je grote spelers buiten deze drie dure courts kunt zien spelen. Ik besloot om op de tweede maandag van het toernooi gewoon eens te gaan kijken of het druk was. Dat was het, maar ik ben toch blijven wachten.

Je staat dan op een groot veld vlakbij het complex, waar je met tig andere wachtenden in groepen langzaam maar zeker naar de ingang wordt geleid. Je krijgt een nummer dat je bij een eerste controlepost moet laten zien, en mijn nummer was in de tienduizend. Gelukkig kunnen er veel mensen naar binnen. Uiteindelijk kwam ik in de ingangshal terecht, met tientallen kassa’s op een rij. Boven die kassa’s stond aangegeven wat soort kaartje je daar kon kopen.

Binnen!

Toen ik er in 2019 was, waren er alleen nog kaartjes voor de 'grounds', dus geen Centre Court, Court 1 of Court 2. Maar dat maakte mij niet uit, voor 25 pond was ik binnen en kon ik er de sfeer opsnuiven. Het is er enorm groot, en druk, maar ik heb er best nog wel een paar leuke wedstrijden kunnen zien. Zo zag ik er de Nederlandse Demi Schuurs een dubbel winnen. En natuurlijk heb ik nog even gezeten op Henman Hill, of Murray Mount zoals het tegenwoordig heet. Maar aangezien ik niet echt van aardbeien houd, heb ik de beroemde aardbeien met room maar overgeslagen.

Wimbledon

Tags


Ontdek mijn andere blogs

Het moedertaalprincipe

Het moedertaalprincipe

Henry VIII’s codpiece

Henry VIII’s codpiece
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>