Liesbeth te Boekhorst

Boeken kopen in Londen

0  comments

Als je fan bent van Engelse schrijvers of gek bent op het lezen van Engelse boeken, is Londen een waar Walhalla. Aan de ene kant zijn er de grote boekketens zoals Waterstones en WHSmith, die in praktisch elke hoofdstraat een winkel hebben. Aan de andere kant zijn er ook bijzondere boekenwinkels. Foyles Bookshop is zo groot en uitgebreid, daar kun je wel een hele dag doorbrengen. Daunt Books in Marylebone High Street daarentegen heeft een prachtige ouderwetse inrichting. Daardoor is deze boekenwinkel zeer populair op Instagram.

Tweedehands boeken

Ik koop het liefst tweedehands boeken. Daarvoor zijn er diverse boekenmarkten. Aan de zuidkant van Waterloo Bridge is bijvoorbeeld elk weekend een boekenmarkt met tweedehands boeken, Southbank Centre Book Market. Bovendien kun je voor bijzondere boeken ook goed slagen in tweedehandswinkels. Die vind je ook in elke hoofdstraat. En wat echt helemaal heerlijk is, is om de boekenwinkels met tweedehands boeken in Charing Cross Road te bezoeken. In deze straat vind je ook Foyles.

Any Amount of Books

Mijn favoriete boekenwinkel daar is Any Amount of Books op nummer 56. Deze winkel is te herkennen aan de groende luifel. In de zomer staat op de stoep een verzameling uitgestalde boeken, die nog goedkoper zijn dan de boeken binnen. Daar is nauwelijks plaats om je te bewegen, als gevolg van het grote aantal stellages vol met boeken. Je kunt er terecht voor moderne fictie, maar ook voor poëzie, eerste edities, zeldzame uitgaves, en natuurlijk boeken over de Engelse geschiedenis.

Als ik er ben ga ik altijd meteen via een enge smalle trap naar de kelder, waar boeken over de Engelse geschiedenis te vinden zijn. Ik ben er nog nooit weggegaan zonder minstens één boek te kopen. En het personeel is bijzonder vriendelijk, en altijd beschikbaar voor een praatje!

Boeken-kopen-in-Londen-boekenwinkelBoeken-kopen-in-Londen-boekenmarkt


Tags


Ontdek mijn andere blogs

Henry VIII’s codpiece

Henry VIII’s codpiece

De koninginnen van Fleet Street

De koninginnen van Fleet Street
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>