Liesbeth te Boekhorst

Ontbijt bij The Wolseley

0  comments

Luxe uit eten

Als je veel geld te besteden hebt, kun je in Londen terecht bij de meest luxueuze gelegenheden. Een verblijf in de Ritz zit er voor mij niet in, maar ik heb er wel ooit geluncht. Een hele ervaring!

Je moet er echt op je paasbest heen, want er geldt een strenge dresscode. Je wordt begroet door de portier, en dan meld je je bij de desk. Vervolgens brengt iemand je naar je plaats, schuift iemand anders je stoel aan, en komt er een derde persoon met een karaf water en het menu. Het eten was zoals je dat verwacht, veel aparte gerechtjes die heerlijk smaakten. Als je van oude chic houdt, is het echt de moeite waard om een keer bij een speciale gelegenheid diep in je portemonnee te tasten voor een lunch of een afternoon tea in de Ritz.

Ontbijt bij The Wolseley in Londen

The Wolseley

Wat ik ook heel decadent vind, en wat niet zo heel duur hoeft te zijn, is ontbijten bij The Wolseley. Dit restaurant aan Piccadilly is in 1921 begonnen als autoshowroom, was vanaf 1927 een bank, en is vanaf 2003 een grand café/restaurant. Behalve lunch, afternoon tea en diner kun je er ook ontbijten, en dat is ook een aparte ervaring. Je bestelt van een kaart, en je kunt het zo gek maken als je wilt.

Items op de kaart variëren van amandelcroissants (heerlijk!) tot twee gekookte eieren met 'soldiers' (reepjes brood) tot gekaramelliseerde grapefruit tot gebakken haggis met eendeneieren in whiskysaus, en van alles daartussenin. The Wolseley zit op de hoek van Piccadilly en Arlington Street, naast de Ritz.


Tags


Ontdek mijn andere blogs

Het moedertaalprincipe

Het moedertaalprincipe

Henry VIII’s codpiece

Henry VIII’s codpiece
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>